Kennisartikel Banner

Efficiënte communicatie is fijn voor zowel de verzender als de ontvanger. Informatie moet duidelijk zijn en op een goede manier worden overgebracht, op het kanaal en tijdstip dat het beste bij de ontvanger past. Wanneer je software met de juiste features hiervoor hebt gevonden, wordt klantcommunicatie een eitje. Lees in dit artikel welke onderdelen belangrijk zijn voor efficiënte communicatie en een goede klantreis.

Juiste kanaal 

Het Postex-platform is zo ingesteld dat berichten automatisch naar het voorkeurskanaal van de ontvanger verstuurd worden. De ontvanger kan zijn of haar voorkeur altijd aanpassen, zodat bijvoorbeeld tijdens een verhuizing, belangrijke berichten digitaal worden afgeleverd in plaats van per post. Zo wordt ook aan de verwachting van de ontvanger voldaan. 

Artificial intelligence  

Communiceer met klanten zoals zij dat het liefst willen. Het “juiste” kanaal kan voor verschillende ontvangers een andere betekenis hebben. Een oudere doelgroep vindt het bijvoorbeeld fijn om nog steeds fysieke post te ontvangen, maar een jongere doelgroep vindt het makkelijk om alles te kunnen doen per telefoon of in de cloud.  

Ons zelflerende algoritme baseert op een aantal factoren wanneer en op welke manier een notificatie naar de ontvanger gestuurd moet worden. Hierdoor is de kans op het lezen van documenten of het betalen van nota’s het grootst.  

Wanneer het bericht op het juiste kanaal en tijdstip is afgeleverd, stopt de klantreis natuurlijk niet. De klantreis omvat elk contactpunt tussen de klant en het product of service. Om die extra stap te zetten en de volledige klantreis zo goed mogelijk in te richten, is self-service ook van belang.  

Self-service   

Goed ingerichte self-service kan ervoor zorgen dat efficiënte communicatie nog beter tot zijn recht komt. Zijn processen ingericht om ontvangers zo veel mogelijk acties zelf te ondernemen? Denk hierbij aan het veranderen van communicatiekanaal of het aanpassen van zijn of haar telefoon- of rekeningnummer. Kunnen klanten zelf een e-mandaat afgeven voor een automatisch incasso? Deze mogelijkheden zorgen voor een seamless customer experience, als ze goed zijn verwerkt. Het moet de klant zo makkelijk mogelijk gemaakt worden om self-service acties te gebruiken, het moet intuïtief zijn. Hierdoor wordt de gebruikerservaring nóg beter. 

Aan de slag met Postex

Benieuwd wat voor resultaten Postex kan realiseren voor uw organisatie? Plan een demo met een van onze experts.