Kennisartikel Banner

Sluitende verzendadministratie

Een sluitende verzendadministratie is een set procedures en gegevens die ervoor zorgen dat alle verzonden documenten worden opgeslagen en gedocumenteerd op een manier die voldoet aan de wettelijke vereisten. Deze administratie kan een belangrijke rol spelen in het geval van een geschil, aangezien deze kan worden gebruikt om te bewijzen dat documenten op tijd en correct zijn verzonden, en naar de juiste persoon.

Enkele voordelen van een sluitende verzendadministratie zijn:

 •  Het kan helpen om geschillen op te lossen. In het geval van een geschil kan een sluitende verzendadministratie worden gebruikt om te bewijzen dat  documenten op tijd en correct zijn verzonden. Dit kan een belangrijke rol spelen in het proces van het oplossen van het geschil.
 •  Het kan helpen om uw bedrijf te beschermen. Een sluitende verzendadministratie kan helpen om uw bedrijf te beschermen in het geval van een geschil. Door ervoor te zorgen dat alle verzonden documenten worden opgeslagen en gedocumenteerd op een juiste manier, kunt u helpen om uw bedrijf te beschermen tegen claims van schade of aansprakelijkheid.

Polisvoorwaarden

De polisvoorwaarden van een verzekering kunnen ook eisen stellen aan de verzendadministratie. Deze eisen kunnen betrekking hebben op de volgende zaken:

 •  De manier waarop documenten worden verzonden. De polisvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld vereisen dat documenten daadwerkelijk zijn aangeboden.
 •  De informatie die in het verzendlogboek wordt opgenomen. De polisvoorwaarden kunnen bijvoorbeeld vereisen dat het verzendlogboek de volgende informatie bevat:
  • De naam en contactgegevens van de verzender en de ontvanger
  • De datum van verzending
  • De verzendmethode
  • De ontvangen statusgegevens
  • De inhoud van het document

Implementatie

Om een sluitende verzendadministratie te implementeren, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Bepaal de vereisten van uw bedrijf. Wat zijn de wettelijke vereisten voor uw bedrijf? Wat zijn de eisen van uw verzekeringen?
 2. Ontwikkel een verzendprocedure. Deze procedure moet vastleggen hoe documenten worden verzonden, waaronder de gebruikte verzendmethode, de verzenddatum en de ontvanger.
 3. Start met een verzendlogboek. Dit logboek moet een overzicht bevatten van alle verzonden documenten, inclusief de datum van verzending, de verzendmethode, de ontvanger en de ontvangstbevestiging en verdere status gegevens.
 4. De verzendadministratie kan in de cloud bewaard worden, zo blijft de veiligheid geborgd en zijn de gegevens altijd beschikbaar. Zorg daarnaast dat de verzendadministratie opgenomen wordt in een terugkerend auditproces om een rechtsgeldigheid altijd te kunnen aantonen.

Door een sluitende verzendadministratie met polisvoorwaarden te implementeren, kunt u uw bedrijf beschermen en helpen om geschillen te voorkomen of op te lossen.

Ontdek de voordelen van het Postex-platform

Meer informatie over een sluitende verzendadministratie met polisvoorwaarden? Neem contact met ons op.