Filter op
Woningcorporaties Banner
Filter op
Overheid Banner

Gemeente Westerkwartier optimaliseert het waarderingsproces met Postex

Het waarderingsproces, waarop de WOZ-beschikkingen zijn gebaseerd, is complex en arbeidsintensief. Het efficiënt inrichten van dit proces maakt het opstellen van beschikkingen eenvoudiger. Daarnaast draagt een correct waarderingsproces bij aan een besparing op bezwaren nadat de WOZ-beschikkingen zijn verzonden.

Overheid Banner

Van uitdaging naar oplossing: Hoe Alkmaar de kracht van Postex inzet voor efficiëntere communicatie

De gemeente Alkmaar stond voor aanzienlijke uitdagingen op het gebied van communicatie met haar inwoners voordat zij de overstap maakte naar het Postex-communicatieplatform. Vóór de introductie van Postex worstelde Alkmaar met een gefragmenteerde communicatiedistributie.

Postex update

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Overheid Banner

Gemeente Pekela verzendt alle uitgaande correspondentie via DocYard met Postex

De gemeente Pekela maakt al jaren gebruik van de digitale postkameroplossing DocYard voor het verwerken van alle binnenkomende documenten en deels voor het versturen van uitgaande correspondentie. Implementatiepartner Docuwork liet de gemeente de voordelen van het Postex communicatieplatform zien en de eenvoudige koppeling tussen DocYard en Postex.

Overheid Banner

Opmeer optimaliseert communicatie met burgers door naadloze integratie Corsa - Postex

De gemeente Opmeer digitaliseert en automatiseert stapsgewijs de commu- nicatie met haar burgers. De papieren brief en traditionele post maken lang- zaam plaats voor e-mail en de Berichtenbox. Dit stelt de gemeente in staat efficiënter en effectiever te communiceren, waarbij integriteit en veiligheid van de poststromen gewaarborgd blijft. Ook de analoge oplossing blijft behouden. Sleutel tot dit succes is de integratie tussen Corsa (DMS) en Postex.

Overheid Banner

GBKZ digitaliseert verzending van gemeentelijke belastingaanslagen met Postex

GBKZ had in 2021 de dringende behoefte om het hele verzendproces rond het heffen en innen van gemeentelijke belastingen verregaand te digitaliseren. “Ook wilden we burgers gemakkelijker laten betalen”, vertelt functioneel applicatiebeheerder Simone van der Zwart. GKBZ schreef daarom een aanbesteding uit. Het cloudplatform van Postex kwam als winnaar uit de bus.

Overheid Banner

Amstelveen en Aalsmeer realiseren een sluitende verzendadministratie met Postex

Gemeenten Amstelveen en Aalsmeer zijn enkele jaren geleden gestart met een digitale transformatie. Voor Programmamanager Digitale Transformatie René Buitenhuis, en Teamleider informatievoorziening Milo van der Burgt waren gebruiksgemak voor de medewerkers binnen de gemeenten, en het papiervrij maken van werkprocessen daarbij de voornaamste doelen. Het Postex-cloudplatform is onderdeel van deze transformatie en wordt ingezet voor het geautomatiseerd verzenden van uitgaande communicatie.

Verzekeraars Banner

Met keuze voor Postex verduurzaamt AnsvarIdéa nog meer

Verzekeraar AnsvarIdéa neemt in het derde kwartaal van 2022 het communicatieplatform van Postex in gebruik voor de communicatie met eindklanten. De keuze voor Postex als communicatieplatform is onder andere gebaseerd op de goede ervaringen die assuradeurenbedrijf Turien & Co (zusterbedrijf) heeft met Postex.

Woningcorporaties Banner

Mooiland kiest voor digitale communicatie met het Postex-platform

Mooiland, een woningcorporatie met ruim 22.500 woningen besloot met Postex het incassoproces verder te digitaliseren en daarmee de financiële processen te optimaliseren. Bij de start van het project betaalden nog zo’n 2.000 huurders hun nota’s per acceptgiro. Door gebruik te maken van de betaaldiensten van Postex, biedt Mooiland een digitale oplossing die aansluit bij de hedendaagse belevingswereld van hun bewoners.

Overheid Banner

Gemeente Huizen verstuurt alle belastingstukken digitaal via Postex

Gemeente Huizen verstuurde de belastingaanslagen al digitaal via MijnOverheid naar inwoners, maar aanmaningen of kwijtscheldingen gingen nog op papier de deur uit. Dat leidde soms tot frustratie bij inwoners, maar ook bij de gemeente zelf, die flink aan de weg timmert met hun digitale dienstverlening. Huizen ging op zoek naar een oplossing voor een volledige digitale verwerking van de belastingcorrespondentie en vond die bij Postex.

Overheid Banner

Gemeente Gouda digitaliseert en centraliseert uitgaande correspondentie met Postex

De gemeente Gouda is continu bezig met het verbeteren van haar dienstverlening. Het centraliseren en digitaliseren van de uitgaande correspondentie is hier een belangrijk onderdeel van. De bestaande werkwijze was decentraal geregeld, arbeidsintensief en niet voorgesorteerd op nieuwe wetgeving zoals Wet OpenOverheid. Als best passende oplossing is er gekozen voor het Postex communicatieplatform.

Overheid Banner

Gemeente Koggenland transformeert en digitaliseert proces belastingaanslagen

Gemeente Koggenland startte in 2020 met een selectie voor de invoering van een digitaal communicatieplatform. De gemeente had als doelstelling het verder digitaliseren van de processen rondom belastingen, met de nadruk op het bieden van een actuele digitale ervaring.

Verzekeraars Banner

Klaverblad zet in op digitale klantcommunicatie en online betaalgemak

Klaverblad kiest voor Postex om haar klanten nog beter te bedienen, de duurzame footprint te verbeteren en te besparen op operationele kosten.

Verzekeraars Banner

DAK Intermediairscollectief live met Postex

DAK Intermediairscollectief is als eerste CCS Level7 gebruiker in Nederland gestart met digitale postverzending en inmiddels live met Postex.

Overheid Banner

Gemeente Heusden zet in op vergaande digitalisering met Postex

Voor het innen van de belastingen en het verder digitaliseren van andere poststromen is de gemeente Heusden in contact gekomen met Postex. De mogelijkheden en visie van Postex sluiten naadloos aan bij de toekomstvisie die de gemeente heeft rondom het verder digitaliseren van de dienstverlening.

Verzekeraars Banner

You Sure kan slimmer, sneller en efficiënter werken met Postex

Bij intermediair You Sure en het volmachtbedrijf DIN Assuradeuren staat digitaal werken hoog in het vaandel. Reden om te onderzoeken hoe de postafhandeling slimmer, sneller en efficiënter kon.

Overheid Banner

Gemeentelijk belastingkantoor Munitax kiest voor optimale digitale dienstverlening met Postex

In 2019 heeft Munitax gekozen voor het communicatieplatform van Postex om de klantcommunicatie naar burgers en bedrijven te optimaliseren. Met dit platform kan actief invulling gegeven worden aan de landelijke strategie voor een ‘digitale overheid’.

Verzekeraars Banner

RISK biedt nu ook correspondentie en betalingen op maat

Minder kosten, meer e-mailadressen, hogere klanttevredenheid, meer efficiency, minder fouten en gewoon gaaf. Dat kan toch niet allemaal tegelijk? Het tegendeel blijkt waar te zijn.

Woningcorporaties Banner

KleurrijkWonen faciliteert huurders met iDEAL-betaalservice via Postex

KleurrijkWonen had de wens om huurderscommunicatie te optimaliseren. Uitgangspunt hierbij was om eenvoudig, uniform én eigentijds te kunnen communiceren met huurders. Postex bleek de uitgelezen partij om dit te realiseren bij KleurrijkWonen.

Verzekeraars Banner

Turien & Co. zet met Postex in op maximaal digitaal

Turien & Co. Assuradeuren maakt naar tevredenheid gebruik van het Postex communicatieplatform voor het automatiseren van klantcommunicatie. Ook de Postex adviseursmodule wordt nmiddels succesvol gebruikt door de adviseurs van Turien & Co.

Overheid Banner

Waterschap Hunze en Aa's optimaliseert schouwproces met Postex

Waterschap Hunze en Aa’s maakt gebruik van de schouwapplicatie ProcessPro Schouw van CenterOne. Door middel van de (web-API) koppeling tussen ProcessPro en Postex, kan het schouwproces sneller en efficiënter worden afgehandeld.