Kennisartikel Banner
Illustration

Door gebruik te maken van Postex kunt u zowel voor de fysieke poststukken als de digitale documenten, een directe betaalmogelijkheid faciliteren aan de ontvangers. Op deze manier kunt u gemakkelijk en snel een betaalverzoek sturen aan de gewenste ontvangers. Postex maakt gebruik van een gepatenteerde oplossing waarmee ontvangers online toegang krijgen tot de per post of digitaal ontvangen documenten. De documenten kunnen een digitaal betaalverzoek bevatten. Op deze manier kan een betaalverzoek veilig en snel worden voldaan.

Postex biedt diverse mogelijkheden voor uw verzonden documenten:

  • Automatisch een betaalverzoek aanmaken met de juiste gegevens;
  • Veilig een betaalverzoek sturen via mail;
  • Betaling geschiedt via uw eigen huisbank met de juiste kenmerken voor automatische verwerking.

Via een betaalverzoek heeft de ontvanger de volgende betaalmogelijkheden:

  • Online betalen van per post ontvangen facturen;
  • Online betalen van per e-mail ontvangen facturen;
  • Online betalen van per SMS ontvangen reminders;
  • Online betalen van per Berichtenbox ontvangen berichten;
  • Online afgeven van automatische incasso middels een digitale incassomachtiging (E-mandaat).

Betaalverzoek versturen

Een betaalverzoek versturen via Postex, hoe werkt dat precies? Postex maak automatisch een betaalverzoek aan, aan de hand van de metadata die meegeleverd wordt door integraties. Door deze metadata wordt gelezen of er een betaalverzoek meegestuurd moet worden, met welke kenmerken en met welk openstaand bedrag. Vervolgens wordt het betaal verzoek automatisch, al dan niet samen met de factuur, naar de eindklant verstuurd. Postex verstuurt een betaalverzoek via mail. In deze mail staan de gegevens van de factuur en een link om te betalen. Wanneer de klant op de link klikt, zijn er slecht een paar handelingen nodig om daadwerkelijk te betalen. Het kenmerk en bankrekeningnummer staan al in het betaalverzoek. Hierdoor wordt het geld altijd naar de correcte rekening met het correcte betaalkenmerk overgemaakt. De kans op fouten wordt hierdoor geminimaliseerd.

Het betaalverzoek kan ook geopend worden via het Postex-platform. Het platform biedt verschillende self-service acties, zoals de mogelijkheid om de factuur te bekijken, te betalen of een machtiging voor automatisch incasso af te geven.

Providers

Via Postex kunt u uw huurders, klanten of inwoners eenvoudig en op een veilige manier laten betalen. Er zijn verschillende bekende betaalservices geïntegreerd met Postex, waaronder Mollie, iDEAL, Tikkie en Apple Pay. Door de integratie met verschillende betaalservices ontvangt u altijd direct betaalbevestigingen van uw digitaal verzonden berichten. Hieronder zetten we een aantal van de voordelen van onze verschillende payment serviceproviders op een rij.

iDEAL

iDEAL is de meest populaire betaalmethode van Nederland en werkt bij iedere bank hetzelfde. Consumenten kunnen met iDEAL betalen via hun eigen bank. Een online overboeking wordt direct van bankrekening naar bankrekening wordt gestuurd, zonder tussenpartij. Dit maakt het één van de veiligste manieren van online betalen.

Een betaalverzoek sturen via iDEAL is binnen Postex de meest gebruikte oplossing. De integratie met iDEAL implementeert het snelst en makkelijkst. Het digitaal aanbieden van iDEAL-betaalverzoeken aan klanten is effectief en biedt direct resultaten. In de verzekeringsbranche wordt deze betaalmogelijkheid door wel ruim 85% van de ontvangers ook daadwerkelijk gebruikt.

Mollie

Mollie is een online betaalplatform en verwerkt online betalingen voor verschillende organisaties. Mollie ondersteunt meerdere betaalopties, waarbij de betaler zelf de gewenste betaalmethode kiest; iDEAL, Apple Pay, bankafschrift of creditcard. Mollie is een gebruiksvriendelijke betaaloptie omdat het eenvoudig werkt en de klant zelf de keuze maakt tussen verschillende gewenste betaalmethoden. Mollie biedt, als grote naam in de markt, een betrouwbare betaaloplossing voor de klant. Daarnaast hanteert Mollie ook duidelijke tarieven.

Apple Pay

Postex gebruikers kunnen nu ook Apple Pay als betaalmethode toevoegen voor hun ontvangers. Apple Pay is een mobiele betaaldienst om te betalen met je iPhone, Apple Watch en MacBook. Dit werkt snel en gemakkelijk. Apple Pay heeft al een koppeling met je bankrekening (via je pinpas) waardoor het betalen heel snel gaat. Apple Pay is een moderne en veilige manier van betalen, waarbij je een directe bevestiging van je betaling op je telefoon ontvangt.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk thema bij betaalverzoeken. Het betaalverzoek moet er betrouwbaar uitzien. Postex helpt bij het inrichten van het betaalproces. Het rekeningnummer van de woningcorporatie, gemeente of verzekeraar is zichtbaar tijdens dit proces en het geld van de klant wordt direct naar dat rekeningnummer overgeboekt. Het logo en de contactgegevens van de verzender is ook zichtbaar. Dit maakt het betaalverzoek veilig en betrouwbaar. De betaler merkt niet dat Postex het betaalproces faciliteert.

Download de Postex Platform whitepaper

Laat uw gegevens achter en ontvang de Postex whitepaper in uw mailbox.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het Postex Platform? Ontvang de Postex whitepaper in uw mailbox.

  • Whitepaper downloaden

Illustration