Nieuwsartikel Banner

De trends van de laatste jaren binnen de verzekeringsbranche zijn consolidatie, overnames en de toenemende druk door wet- en regelgeving. “Wij zien dat natuurlijk ook en constateren tegelijkertijd dat de kracht van de adviseur en van volmachtpartijen onveranderd groot is. De consolidatie is gericht op synergievoordelen in de bedrijfsprocessen en dat speelt zich vooral aan de achterkant af. Aan de voorkant zie je dat de advieskantoren vaak hun eigen sterke positie behouden”, aldus Graveland.

“Als resultaat zien we dat de branche grote stappen zet op het gebied van verdere digitalisering van processen, juist ook door die consolidatie. De uitdaging is om de eindklant op een passende digitale manier te benaderen. De beoogde synergie gaat initieel nog weleens ten koste van die eindklant. Die weet vaak niet meer bij welk loket hij nu moet aankloppen.”

Klant in vizier houden

De kracht van Postex is om klanten, zowel verzekeraars, volmachtbedrijven, serviceproviders als provinciale intermediairs, te ondersteunen bij de verdere digitalisering en automatisering van klantcommunicatie. “Dat doen we door klanten aan te sluiten op ons platform, waarbij de geïntegreerde en compliant online distributie van documenten de kern van onze service is. Daarnaast voegen wij daar specifieke services aan toe, waarmee heel gericht branche gerelateerde vragen beantwoordt kunnen worden, volledig gestandaardiseerd”, legt Van Toorn uit.

We zien dat het aanbieden van digitale betaalopties leidt tot snellere betalingen

“Zo kan het polisblad van een digitaal waarmerk worden voorzien, bieden wij betaalgemak in de vorm van iDEAL-betalingen, en stellen wij de polisvoorwaardenbibliotheek beschikbaar. Verder is het als ontvanger altijd mogelijk om over te stappen naar het digitaal ontvangen van verzekeringsdocumenten. Wij ondersteunen onze klanten met campagnes om de eindklanten zo snel mogelijk over te laten stappen naar digitale communicatie en de digitaliseringsratio’s te verhogen. We zien dat het aanbieden van digitale betaalopties leidt tot snellere betalingen.”

Waarde toevoegen

Postex zet op dit moment vol in op het verder verfijnen van de managementinformatie die beschikbaar is via o.a. Microsoft PowerBI. Daarnaast zal het aanbieden van berichten in de toekomst steeds vaker gebruik gaan maken van AI. “Daarmee geven we klanten inzicht in wat het beste tijdstip is om digitale berichten af te leveren, maar ook via welk kanaal de eindklant zijn documenten wil ontvangen. Compliance is een belangrijk onderdeel van Postex.  Zowel de klant als de eindklant kan erop vertrouwen dat aan alle wet- en regelgeving is voldaan in kader van privacybescherming”, zegt Graveland.

Door middel van ons API Platform is het mogelijk alle gegevens die worden opgevangen terug te leveren aan onze klanten. Deze data worden gecombineerd of worden weggeschreven naar kernsystemen voor een compleet klantbeeld.  “Onze klanten bieden we inzicht in onder andere betaalgedrag en -status, leesgedrag en bereikbaarheid. Zo kan de data uit Postex een waardevol component zijn binnen het datawarehouse landschap van onze klanten.”

Sterke samenwerking

Het is voor Postex duidelijk dat samenwerken met andere software partijen erg belangrijk is om te blijven innoveren en betere resultaten te behalen. “Zo wordt binnen de financiële dienstverlening veel gewerkt met de software van onder andere ANVA, CCS en DIAS. Dat zijn dan ook partijen waarmee wij intensief samenwerken en waarmee standaard integraties zijn ontwikkeld. Op deze manier zorgen we ervoor dat integraties direct zijn aan te sluiten zonder dat hiervoor extra benodigde kennis en inspanning van de klant benodigd is”, zegt Van Toorn.

Het buitenland lonkt

Postex telt op dit moment bijna 30 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda. Inmiddels zijn meer dan driehonderd klanten aangesloten op het platform van Postex, waarvan ongeveer een derde binnen het segment financiële dienstverlening. “Binnen Nederland groeit ons klantenbestand nog steeds, maar dat neemt niet weg dat wij ook nadrukkelijk naar de landen om ons heen kijken.”

Van Toorn: “Onze filosofie, waarbij we zoveel mogelijk communicatiehandelingen automatiseren en deze als online diensten afzonderlijk aanbieden, zorgt ervoor dat klanten op elk moment per onderdeel kunnen instappen. Wij bieden een schaalbaar platform dat met de klant meegroeit.”

Aan de slag met Postex

Benieuwd wat voor resultaten Postex kan realiseren voor uw organisatie? Plan een demo met een van onze experts.