Nieuwsartikel Banner

Serviceprovider Heinenoord, dochter van Nationale Nederlanden en top 10 speler binnen het speelveld van intermediairs en serviceproviders, is een early adaptor als het gaat om de invoering van vernieuwende automatiseringsconcepten. Heinenoord is als groeiende marktpartij al vroeg op zoek gegaan naar een partner om een vloeiende overstap naar digitale communicatiestromen mogelijk te maken en het outputmanagementproces efficiënt in te richten. Inmiddels zijn ook alle aangesloten kantoren van Heinenoord geactiveerd op het Postex-platform. 

Voor de aan- en teruglevering van gegevens maakt Heinenoord sinds kort gebruik van het standaardkoppelvlak met ANVA. Dit maakt het mogelijk om verzekeringsdocumenten, zowel fysiek als digitaal, automatisch en zonder additionele aanpassingen te verzenden. Daarnaast kunnen eenvoudig iDEAL-betaalopties én dataverrijking opties worden toegevoegd. Nota’s en polissen worden bij ANVA opgehaald en vervolgens verrijkt met de actuele verplichte polisvoorwaarden, waarna deze niet meer aangepast worden.  

De samenwerking met Postex en daarmee de borging van de koppelingen met andere branchesystemen zorgen voor een compliant ICT- landschap dat elkaar complementeert en weinig extra belasting geeft aan de IT & compliance afdeling. 

 Het lees- en betaalgedrag van de klant kan ook worden bijgehouden binnen het Postex-platform. Aan de hand van deze gegevens kunnen vervolgacties gemodelleerd en uitgevoerd worden. Wanneer een bericht niet gelezen is, of een betaling niet is afgerond, kan er automatisch een notificatie of een betalingsherinnering worden verstuurd. Op deze manier wordt het communicatie- en betalingstraject gepersonaliseerd en ontvangt de klant het juiste bericht op het juiste moment en via het juiste kanaal. 

 

“Ik herken snel of een oplossing ons verder kan helpen, daar heb ik soms maar een paar woorden voor nodig. Postex is zo’n oplossing.”
– Arie van den Berg, directeur Heinenoord 

 

Het digitaal aanbieden van iDEAL-betaalverzoeken aan klanten is effectief en biedt direct resultaten. In de verzekeringsbranche wordt deze betaalmogelijkheid door wel ruim 85% van de ontvangers ook daadwerkelijk gebruikt. Dit zijn ook de resultaten bij Heinenoord; na een jaar gaf al meer dan 85% van alle klanten aan hun documenten digitaal te willen ontvangen. Naast het betalen van facturen, biedt Postex ook een beveiligde transactiepagina waar nieuwe (verzamel)polissen of een groene kaart gemakkelijk in te zien zijn. Deze zelfservice op maat zorgt voor tijdsbesparing bij zowel de klant als de assuradeur. 

Heinenoord zal binnenkort starten met het invoeren van digitale verzekeringsbewijzen. Heinenoord en Postex blijven actief samenwerken om de klantreis te blijven optimaliseren. 

 

Bron: origineel verschenen in InFinance

Download de Postex whitepaper voor verzekeraars en serviceproviders

Laat uw gegevens achter en ontvang de Postex whitepaper in uw mailbox.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Postex? Ontvang de Postex whitepaper voor verzekeraars en serviceproviders uw mailbox.

  • Whitepaper downloaden