Nieuwsartikel Banner
Illustration

Het Hoogheemraadschap van Delfland digitaliseert het schouwproces en verhoogt gebruiksgemak voor medewerkers en inwoners met Postex en ProcessPro. ProcessPro is het informatiesysteem van CenterOne dat gebruikt wordt voor het schouwproces voor de afdeling Toezicht en Handhaving. Het schouwproces is een periodiek terugkerend, tijdsintensief proces; het proces moet nauwkeurig en volledig worden uitgevoerd.

De geïntegreerde oplossing maakt het mogelijk om secundaire watergangen in schouwgebieden makkelijk en efficiënt te controleren op onderhoud. Door de integratie van Postex en ProcessPro kunnen overtredingen en waarschuwingsbrieven automatisch verzonden worden naar perceeleigenaren na het afronden van de controle op de gebieden door de schouwmeesters. Dit geautomatiseerde proces zorgt ervoor dat alle documenten binnen een zelf te definiëren tijdsinterval worden verstuurd. Reacties op verstuurde berichten worden op deze manier ook gespreid en gedoseerd afgehandeld.

Het Postex-platform zorgt voor een optimale aflevering van berichten op het juiste kanaal. De aflevering kan plaatsvinden in de BerichtenBox van MijnOverheid of als automatisch geprint poststuk wanneer de digitale afzender niet bekend is of niet reageert. Van alle verzonden documenten wordt een digitaal afschrift en statusinformatie bijgehouden, zodat de juiste juridische gegevens beschikbaar zijn rondom de datum en tijd van aflevering en raadpleging.

“Informatie over controles, overtredingen en sancties worden in dit systeem per locatie vastgelegd. Zo is in één oogopslag duidelijk wat er speelt op een locatie.”

– Joyce van Riet, projectleider

Het projectteam van Hoogheemraadschap van Delfland en CenterOne heeft in korte tijd ProcessPro in combinatie met Postex op agile wijze succesvol geïmplementeerd en is daarna op basis van gebruikservaringen nog verder gestroomlijnd. De koppeling tussen ProcessPro en Postex verlicht het intensieve schouwproces en zorgt voor een efficiënte en eenvoudige afhandeling.

Aan de slag met Postex

Benieuwd wat voor resultaten Postex kan realiseren voor uw organisatie? Plan een demo met een van onze experts.

Illustration