terug

Postex ontvangt ISAE 3402 type II rapportage

Postex ontvangt over 2019 goedgekeurde ISAE 3402 type II rapportage.

Klanten, die hun diensten uitbesteden aan Postex, verwachten van Postex betrouwbare processen en beheersmaatregelen.

In februari heeft Postex de goedgekeurde rapportage ontvangen in het kader van de ISAE 3402 type II verklaring. De rapportage heeft tot doel onze klanten inzage en transparantie te bieden in de beheersingsmaatregelen die zijn geïmplementeerd rondom de Postex-dienstverlening. Tevens wordt de naleving getoetst van het compliance-framework binnen Postex.

De resultaten van het onderzoek 2019, dat volgens de NOREA-Richtlijn 3402 is uitgevoerd, zijn vastgelegd in de verstrekte rapportage. Als service-auditor is Mazars Nederland aangesteld. De service-auditor heeft in 2019 op drie momenten testwerkzaamheden uitgevoerd waarbij de (algemene IT) beheersmaatregelen rondom het Online Cloudplatform voor documentverwerking zijn onderzocht en getoetst.

Het rapport over 2019 laat een verbetering zien in de naleving van de opgestelde beheersmaatregelen t.o.v. het rapport 2018.

Betrouwbare processen en focus op professionalisering

“Als team streven we continu naar verbetering en optimalisering van onze services. We zijn verheugd te zien dat de inspanningen die geleverd worden ook zichtbaar zijn in de ISAE 3402 type II eindrapportage 2019”.


ISAE 3402 type II Certified

Over ISAE 3402

Organisaties willen, in het geval van outsourcing van cruciale bedrijfsprocessen, zekerheid over belangrijke aspecten zoals risico-management, de interne beheersing of bijvoorbeeld data-integriteit.
Een verstoring in deze processen kan belangrijke invloed hebben op de continuïteit van deze organisaties. ISAE (International Standards on Assurance Engagements) 3402 geeft een antwoord op de risico’s en uitdagingen die gerelateerd zijn aan outsourcing door assurance over risicomanagement en interne beheersing.

Mazars Accountants en Belastingadviseurs

Toetsing door Mazars

Bij ISAE-rapportages wordt de controle gedaan door een externe partij. Bij Postex heeft Mazars, een gerenommeerd bedrijf actief op het gebied van accountancy en belastingadvies, de toetsing uitgevoerd. Met name grote klanten zoeken bij het uitbesteden van hun diensten naar een partij die kan aantonen betrouwbaar te zijn, zodat ze te allen tijde zelf ‘in control’ blijven.

Voor meer informatie over de ISAE-rapportage van Postex kunt u contact opnemen met ons via: info@postex.com

Gerelateerd

Het lijkt erop dat u een niet ondersteunde browser gebruikt

Postex werkt in de meest gangbare browsers.
In de praktijk betekent dit een actuele versie van Internet Explorer, Edge, Firefox, Chrome of Safari.
Update uw browser of neem contact op met uw systeembeheerder.