Kennisartikel Banner

Voordelen uitbesteden postverzending

Het uitbesteden van postverzending biedt talloze voordelen. Eén van de grootste voordelen is kostenbesparing. Door ons jarenlange intensieve partnerschap met PostNL biedt Postex scherpe, transparante portokosten in Nederland aan. Portokosten zijn de kosten die u betaalt voor het versturen van een brief of pakket door een postdienst. Postex hanteert transparante transactietarieven waarin deze kosten direct worden meegenomen in de kosten van een geprint document. Hierdoor weet u direct waar u aan toe bent.

De prijs voor portokosten wordt bepaald door verschillende factoren zoals aantal vellen papier, gewicht, formaat en verzending. Postex houdt rekening met elk van deze factoren. Zo printen wij eco-vriendelijk op standaardformaat A4-papier van 80 gram. Bij zwaardere poststukken nemen de verzendkosten van PostNL toe. Ook hiervoor hanteert Postex vaste tarieven per extra pagina A4, waarbij de kosten afhankelijk zijn van enkel- of dubbelzijdige bedrukking.

Inplannen en combineren

Daarnaast denken wij graag met u mee over het combineren van zendingen en het samenvoegen van documenten en bijlagen waarbij we rekening houden met volumes. Wanneer u uw verzendingen vooraf inplant, kunnen we de verzending slim aanpakken met een gunstig effect op de verzendkosten.

De keuze in snelheid van verzenden is ook bepalend voor de hoogte van de portokosten. Er kan gekozen worden om post binnen 24, of 48-72 uur te laten bezorgen. We hanteren scherpe tarieven voor 24 uurspost. Als uw zending later bezorgd mag worden dan kunt u portokosten besparen. Portokosten in Nederland zijn namelijk lager wanneer u kiest voor 48-72 uurspost.

Bij Postex kunt u naast besparen op post en portokosten ook rekenen op advies van onze specialisten. Wij denken graag met u mee. Inmiddels profiteren al meer dan 300 organisaties van ons geautomatiseerde verzendproces en onze scherpe tarieven. Wilt u ook op uw portokosten besparen? Neem dan contact met ons op om te kijken wat Postex voor uw organisatie kan betekenen.

Vragen over onze services?

Neem contact op met ons team, we helpen u graag verder en adviseren u over onze verschillende diensten